Ismeritek hazánkban miképpen kezdődött az egészségügyi prevenció - történ
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségkuckó vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ismeritek hazánkban miképpen kezdődött az egészségügyi prevenció - történ
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségkuckó vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ismeritek hazánkban miképpen kezdődött az egészségügyi prevenció - történ
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségkuckó vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ismeritek hazánkban miképpen kezdődött az egészségügyi prevenció - történ
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségkuckó vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Télen sokkal nagyobb szüksége van a szervezetnek vitaminokra, melyhez a savanyú káposzta tökéletes segítséget nyújt. Alacsony kalóriatartalma miatt hasznos kiegészítője lehet fogyókúrádnak is.
Szent növény
A savanyú káposzta fehér
fejeskáposztából készül, melyet már az ókori görögök és a rómaiak is
ismertek és termesztettek. Az egyiptomi népek különféle betegségek
gyógyítására használták, emiatt szent növénynek tartották. A középkori
szerzetesek a káposztát nemesítették, így többféle változata jelent meg.
Itthon a 15. századtól termesztik.
Valódi vitaminbomba
„A
savanyú káposzta rendkívül magas C-vitamin tartalma a közhiedelemmel
ellentétben valójában alacsony, alig 16 mg/100 g” – mondja a Wellness
Cafe szakértője, Tihanyi András dietetikus. A magas C-vitamin tartalomra
vonatkozó tévhit az alapján indulhatott el, hogy akárcsak a szegényes
C-vitamin forrást jelentő télre eltett alma és burgonya e vitamin fő
forrása lehetett évszázadokon át Európában ősztől tavaszig. Amíg nem
volt fagyasztó és nem lehetett déli gyümölcsöket, vagy olcsón több száz
milligrammos kiszerelésű C-vitamint vásárolni, addig ez a minimális
vitamintartalom is különbséget jelenthetett egészség és betegség között.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Így legyen egészséges és dús hajkoronád!
Valóban egészséges - vagy csak azt hisszük?
BioCo Rezveratrol tabletta (60db)
Ötvenéves kor fölött is szükséges a vitaminpótlás